Voorzitter

Theo van Amersfoort

Theo van Amersfoort

Over Theo van Amersfoort

Achterhoeker van geboorte. Als vakbondsbestuurder bij de FNV veel gezworven door Nederland, Europa en de wereld. Onderhandelaar en belangenbehartiger. Sinds 1966 lid van de PvdA met een onderbreking van 4 jaar vanwege verschillen van opvatting met de toenmalige fractie in de Tweede Kamer. Was gemeenteraadslid in Zutphen (1970-1974) en Hellevoetsluis (2006-2010). In verschillende afdelingen voorzitter en actief geweest. HBO personeelswerk en arbeidsverhoudingen aan de Hogeschool de Horst, is de laatste opleiding die ik heb genoten. Vanwege de liefde ben ik naar de Oude IJsselstreek gekomen.

Liefde voor mensen, voor de streek en de natuur. Bos, bomen en hout roepen bij mij emotie op. Het is van groot belang er goed mee om te gaan. Was als vakbondsman jaren actief voor duurzaam bosbeheer in verschillende landen en voor de Nederlandse houthandel en timmerindustrie.

Zorgvuldig doelen stellen en dan er alles aan doen die doelen te bereiken. Veranderen roept altijd weerstand op, ook als er dringend behoefte aan verandering is. Zo veel mogelijk iedereen meenemen in de verandering. Samenwerken, over grenzen heen willen kijken, allemaal thema’s die goed bij mij passen.

Als ik niet met politiek bezig ben, dan schrijf en dicht ik, dan wandel ik, soms over lange afstanden, dan lees ik en luister ik naar klassieke muziek. Dan vragen ook de bibliotheek en de SSP-HAL mijn aandacht. En last but not least, hou ik van koken en er van genieten. Tijd te kort dus.