Raadslid

John Haverdil

John Haverdil

Over John Haverdil

Woont in:
Ulft

Sterk in:
Verbindingen leggen en ook zaken aan elkaar knopen. Ben niet van de details maar van de vergezichten en visies. ‘Waar moet het naar toe en wat is goed voor onze burgers en de omgeving?’ Veel vage termen waar je wellicht moeilijk iets concreets bij kunt voorstellen maar ik denk wel de gave te hebben om problemen te kunnen slechten, bij mij is het glas altijd halfvol, ben positief ingesteld.
Door dit met mensen samen uit te werken (klein of groot) krijg ik veel energie van en kan me extra motiveren, heb niks met azijnpissers, lui die langs het veld staan te schreeuwen, ik word enthousiast van mensen die de schouders er onder zetten, een buurtvereniging, een wijkraad of personeel dat zich uit de naad werkt om een mooi doel te bereiken, daar ben ik trots op en word ik enthousiast van.

Vrije tijd:
Bestaat niet, volgens mij doet iedereen alles uit vrije wil, zo niet dan moet je er mee stoppen. Doe geen dingen met tegenzin. Ik kan genieten van mensen, musea, kunst, steden en (mooie) architectuur, maar ook van het buitengebied, wisselende landschappen. Ik heb wat minder met de polder, alhoewel die oneindige vergezichten ook heel mooi en rustig kunnen zijn.

Fijnste plek in de Oude IJsselstreek:
Afhankelijk waar ik ben en met wie kan ik genieten van elke plek in onze gemeente, langs het voetbalveld een wedstrijd kijken en tegelijkertijd lekker ouwehoeren met vrienden. Zaterdags een biertje drinken in het schaflokaal, helemaal uit m’n dak gaan met Huntenpop. Of op de fiets in het buitengebied.

Lid van de PvdA sinds:
Ik ben al heel lang lid vd PvdA, daarvoor van de PSP. Toen de PSP opging in Groen-Links ben ik even partijloos geweest en vlot daarna lid geworden van de PvdA. Ik denk dat ik nu zo’n dertig jaar of meer (ik weet het niet zo precies) lid ben van de PvdA.
Ik was vanaf de gemeentelijke herindeling in 2005 tot mei 2014 wethouder voor de PvdA in de gemeente Oude IJsselstreek. Daarvoor was ik gemeenteraadslid (fractievoorzitter) in de gemeente Gendringen en Statenlid in de Provincie Gelderland.
Ik ben altijd al maatschappelijk actief geweest, voornamelijk in de milieubeweging en in belangengroepen van uitkeringsgerechtigden. Binnen de milieubeweging ben ik vooral actief geweest in de strijd tegen kernenergie en tegen de ‘Snelle Kweekreactor’ in Kalkar in het bijzonder.

Als gewetensbezwaarde tegen de militaire dienstplicht ben ik ook in aanraking gekomen en actief geweest met acties tegen kruisraketten en neutronenbom. Zowel in Nederland als in Duitsland.

De wereld is continu in verandering, gevolg van deze verandering is dat niet altijd en iedereen kan meekomen of dat milieudoelen worden verkwanseld. De PvdA is een partij die visie heeft over deze verandering en oor en oog heeft voor de kwetsbaren. De PvdA is ook een partij die niet wegloopt voor haar verantwoordelijkheid. Niet aan de zijlijn staan schreeuwen maar meedoen of het veld. Dat spreekt me aan bij de PvdA en daarom zet ik mij voor de volle 100% in. Bovendien is het ook een mooie taak, iets doen voor de gemeenschap met een leuke groep mensen.
Mijn loopbaan ben ik begonnen als werktuigbouwkundig tekenaar binnen diverse bedrijven en later als opbouwwerker voor mensen zonder betaald werk. In delen van de Achterhoek ben ik ook coördinator geweest in het vluchtelingenwerk. Mijn laatst genoten opleiding was aan de Hogeschool Gelderland, daar heb ik Welzijnskunde en Management gestudeerd.