Door op 17 januari 2014

Zwembaden Terborg en Varsseveld blijven open

Na een lang proces is nu eindelijk bekend wat er in de toekomst met de zwembaden in Terborg en Varsseveld gaat gebeuren. Iedereen in onze gemeente kan dichtbij huis blijven zwemmen. Iets wat wij altijd voorop hebben gesteld. Het nieuwe binnenbad in Terborg is waarschijnlijk eind 2015 open voor zwemmers. Het Van Pallandtbad wordt dit jaar nog overgenomen.

Er waren 8 inschrijvingen: 4 voor het Van Pallandtbad in Varsseveld en 4 voor De Paasberg in Terborg. Het college heeft het voornemen om Hydra sportbeheer BVy het Van Pallandtbad te gunnen en Laco Nederland BV in combinatie met Wind Design & Build BV De Paasberg. Een groot positief punt is dat een groot deel van de huidige zwembadmedewerkers de mogelijkheid heeft om over te gaan naar de voorgenomen nieuwe exploitanten.

In Ulft loopt nog een onderzoek om het zwembad De Blenk te behouden.

Vernieuwingen

De kwaliteit van de zwembaden neemt toe. Zo wordt het nieuwe binnenbad in Terborg een officieel wedstrijdbad met een apart peuter-kleuter-bad. De sporthal wordt verbonden met het nieuwe binnenbad. Daarnaast wordt het huidige peuter- kleuterbad vervangen door een nieuw buitenbad voor de allerkleinsten. Het huidige grote buitenbad en het nieuwe peuter-kleuter-buitenbad blijven ook in de zomermaanden een belangrijke trekpleister voor Terborg en de wijde omgeving. In Varsseveld blijft het zwembad in zijn huidige vorm bestaan.

Ophef

Tijdens de aanbesteding is de gemeente gebonden aan strenge regels. De aanbestedingswet zorgt ervoor dat de gemeente niet steeds alle besluiten kan toelichten. Dit kan voor onbegrip zorgen, zoals de afgelopen tijd gebeurd is.