30 juni 2021

Voorjaarsnota 2022

PvdA OIJ gaat voor:
🌳Een groenfonds
☀️Een lokaal energiebedrijf
🧳 Hotelvoorzieningen en Modern Art Museum
⚽️Meer geld voor sport
🚲 Nieuwe fietsverbindingen
🏘 Een nieuw dorp aan het water
🍃In elke kern een park

Lees hieronder meer 👇
De PvdA wil met ons beleid uw leven aangenamer maken. Het gaat om een gezond leefmilieu nu en morgen. Het leven met groen en natuur bevordert de gezondheid van mens en dier. De PvdA wil extra investeren in de kwaliteit van onze groene leefomgeving. Daarvoor stellen we een ‘Groenfonds’ in.

De PvdA wil dat we zonder de burger extra te belasten geld gaan organiseren om investeringen voor de toekomst te doen. Alle raadsvoorstel worden voorzien van een advies mbt cofinanciering, nieuwe woonwijken maken parken en fietspaden en toerisme financieel mogelijk. We stellen een subsidioloog aan en het gemeentehuis wordt voor de helft afgestoten.

De PvdA wil een eigen lokaal energiebedrijf. De bedoeling is dat zo veel mogelijk eigen groene energie wordt opgewekt om die dan goedkoop aan de eigen burgers te leveren.

Naast de geplande 2500 woningen willen we een nieuw dorp aan het water te realiseren. De helft van de woningen moet betaalbare huur of koop zijn. Sociale huurwoningen onder de (€ 737,14) en starterswoningen vrij op naam van ten hoogste € 199.000,-.

Hotelvoorzieningen, een Modern Art Museum en waterrecreatie is goed voor de economie en werkgelegenheid. Er liggen kansen voor de bevaarbaarheid van de Oude IJssel vanaf Duitsland in combinatie met andere (natuur)doelen en de aanleg van een haven.

De PvdA stelt voor om in elke kern een of meerdere parken of parkjes aan te leggen. Plaatsen in de dorpen en de wijken waar kinderen spelen, buurtgenoten elkaar ontmoeten.

We willen dat ook onze gemeente de mogelijkheid van natuurbegraven wordt gerealiseerd. Een herdenkingsbos met het doel om nabestaanden een boom te kunnen laten planten ter nagedachtenis aan hun ontvallen dierbaren of ter gelegenheid van een geboorte.

De PvdA wil een zomerschool voor alle kinderen die daar behoefte aan hebben en extra geld voor sport, zeker nu de Ulftse Boys en SDOUC verder samenwerken.

We leggen nieuwe fietsverbindingen aan, o.a. tussen Engbergen en Landfort, fiets -en voetgangersbrug tussen Etten en Terborg, fietstunnel Varsselder/Biezenakker, fietspad Berkellaan (Silvolde) en vanaf Terborg langs de IJssel richting Ulft