Door John Haverdil op 28 januari 2016

Vacature burgemeester Oude IJsselstreek

Onderstaand de bijdrage van de PvdA-fractie tijdens de raadsvergadering van 28 januari 2016:

De oude IJsselstreek heeft altijd vooraan gestaan en meegedaan in de regio8hoek en daar buiten als het gaat om nemen van bestuurlijke en politieke verantwoordelijkheid op het gebied wonen werken welzijn en economie.

In het belang van onze inwoners willen we deze rol weer vervullen. Niet alleen voor eigen parochie preken, maar vooral samen, want zo is mening van de PvdA: alleen ga je soms sneller, maar samen komen we verder.

De burgemeester beschikt zodoende wat ons betreft over uitstekende contacten en politiek bestuurlijke netwerken op zowel regionaal-, provinciaal-, rijks en grensoverschrijdend niveau en weet deze contacten en netwerken aan te wenden voor het belang van Oude IJsselstreek en de ontwikkelingen met betrekking tot de positie van krimpgemeenten in de regio Achterhoek.

De burgemeester kan op een actieve wijze het ambassadeurschap van de publieke belangen van de Oude IJsselstreek en ook die van de Achterhoek vervullen.

De burgemeester is een bruggenbouwer tussen de gemeente, haar inwoners en de culturele- en sociaal maatschappelijke instellingen/tradities en bedrijven; heeft affiniteit met het (innovatieve) bedrijfsleven in de maakindustrie en de onderwijswereld.

Een schaap met 5 poten bestaat niet, we moeten het vooral samen doen!

John Haverdil

John Haverdil

Woont in: Ulft Sterk in: Verbindingen leggen en ook zaken aan elkaar knopen. Ben niet van de details maar van de vergezichten en visies. ‘Waar moet het naar toe en wat is goed voor onze burgers en de omgeving?’ Veel vage termen waar je wellicht moeilijk iets concreets bij kunt voorstellen maar ik denk wel

Meer over John Haverdil