Door John Haverdil op 16 januari 2014

Rotte kies van Terborg wordt in ere hersteld

Het college heeft besloten de locatie Deurvorst/Trinity aan de Hoofdstraat in Terborg te kopen. Met de huidige eigenaar, de familie Kaak, is overeenstemming bereikt over de aankoop. Met de aankoop kan het pand worden opgeknapt. Een belangrijke stap voor het centrum van Terborg, dat inmiddels al een flinke opknapbeurt heeft ondergaan.

Het pand Deurvorst, dat een gemeentelijk monument is, bevindt zich in zeer slecht staat. Het is één van de rotte kiezen in de gemeente Oude IJsselstreek. De aanpak van de locatie Deurvorst / Trinity is al lange tijd één van de speerpunten van het Centrumplan Terborg. Centraal bij de aanpak van deze locatie staat het herstel van het pand Deurvorst. De gemeente heeft de restauratie van het pand Deurvorst altijd als randvoorwaarde gesteld voor nieuwbouwontwikkeling op het overige deel van het terrein.

John Haverdil: “Het monumentale pand zal straks in een stadsparkachtige omgeving de entree van Terborg sieren. Bij de historische kerk en het kasteel zal het gerestaureerde pand weer een prominente plek innemen. Een lang gekoesterde wens van Terborg en de gemeenteraad gaat hier mee in vervulling.”

John Haverdil

John Haverdil

Woont in: Ulft Sterk in: Verbindingen leggen en ook zaken aan elkaar knopen. Ben niet van de details maar van de vergezichten en visies. ‘Waar moet het naar toe en wat is goed voor onze burgers en de omgeving?’ Veel vage termen waar je wellicht moeilijk iets concreets bij kunt voorstellen maar ik denk wel

Meer over John Haverdil