Rooie Vrouwen op werkbezoek bij verpleeghuis Den Es

Door Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek op 10 november 2017

Vanochtend zijn de Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek op werkbezoek geweest bij verpleeghuis Den Es in Varsseveld. Mooi om te zien hoe er hier voor gezorgd wordt dat mensen zich zo snel mogelijk thuis voelen. Kleine woongroepen, een huiselijke inrichting en bewoners kunnen dagelijks boodschappen doen in het interne winkeltje en daarna samen koken. Verder is er heel veel ruimte om mee te doen aan activiteiten. Een grote groep vrijwilligers en betrokken personeel maken dit mogelijk.
Vorig jaar was Azora uitgeroepen tot beste Gelderse werkgever. En dankzij de extra gelden van Staatssecretaris van Rijn voor de verpleeghuiszorg komen er nu weer extra handen aan het bed.
Tijdens het gesprek kwam ook naar voren dat er met name zorgen zijn over de aandacht voor mensen die zo lang mogelijk thuis willen wonen. Goede thuiszorg werd hierbij als punt genoemd maar daarnaast is het belangrijk dat mensen die nog zelfstandig thuis wonen mee kunnen doen met activiteiten. Zo kun je vereenzaming tegen gaan. De gemeente zou hier nog meer aandacht voor moeten hebben. Was een leerzaam werkbezoek en deze club PvdA vrouwen gaat er ook zeker verder mee aan de slag.

 

 

Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek

Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek

Meer over Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek