Door op 14 februari 2013

PvdA Oude IJsselstreek stelt vragen over te volle bussen

Iedere ochtend is het weer dringen geblazen voor bus 28 van Gendringen naar Doetinchem. Als de bushalte in Ulft aan de Berghseweg eenmaal gepasseerd is komt het zelfs voor dat wachtenden helemaal niet kunnen instappen. Reden voor de PvdA Oude IJsselstreek om vragen te stellen aan het college.

Voor veel mensen uit Gendringen, Ulft, Etten, Varsselder, Megchelen en Netterden is bus 28 ’s ochtends de manier om in Doetinchem te komen en vandaar verder te reizen richting opleiding of werk. Het is dan volgens de PvdA ook belangrijk dat dit vervoersmiddel betrouwbaar is. Door de drukte is er vaak al vertraging en als de bus dan ook nog eens niet stopt bij een bushalte dan loopt dit flink in de minuten. Onacceptabel en daarom is een eerste stap hiertegen genomen door de portefeuillehouder te vragen naar een oplossing voor dit probleem.

Een goed openbaar vervoer is belangrijk voor een gemeente, zoals Oude IJsselstreek, met zogeheten krimp en ontgroening (afname van het aandeel jongeren). Jongeren zullen sneller wegtrekken naar studentensteden als ze er met het openbaar vervoer niet goed kunnen komen. Het is er daarom alles aan gelegen om het OV zo adequaat mogelijk te laten functioneren volgens de PvdA Oude IJsselstreek.