Door John Haverdil op 21 april 2013

Nieuwe woningen in Varsselder

Op het voormalige bedrijfsterrein van Van de Pavert in Varsselder komt een nieuwe woonwijk: bouwplan Berghseweg. Op dinsdag 16 april is gevierd dat de eerste woningen zijn opgeleverd. Samen met toekomstig bewoners Sanne Helming en Michiel ten Brink en aannemer Robin Jansen werden de eerste dakpannen gelegd (foto).

Op de hoek van de Bergsheweg en de Hoofdstraat in Varsselder, op het voormalige bedrijfsterrein van Van de Pavert, is een nieuwe woonwijk in ontwikkeling. Gemeente Oude IJsselstreek biedt daar bouwkavels aan voor (half) vrijstaande woningen (twee-kappers). Op de kavels, die in grootte variëren van circa 230m² tot circa 400m², kan men een eigen woning bouwen. De eerst twee woningen zijn inmiddels opgeleverd. De volgende twee woningen zijn in aanbouw.

Er wordt ook een nieuwe weg aangelegd, deze weg dient ook voor ontsluiting van het nieuwe dorpshuis en het sportcomplex. Er wordt op dit moment een parkeerterrein aangelegd voor 74 parkeerplaatsen.

Als PvdA-wethouder kan ik zeggen dat dit een belangrijke investering is voor de leefbaarheid van een kleine kern als Varsselder. In Varsselder, maar ook in Netterden, Sinderen en Megchelen, hebben we als gemeente geïnvesteerd in leefbaarheid, waaronder woningbouw. Dit soort investeringen blijven we wat mij betreft doen. Nu, maar ook in de toekomst.

De bouw van de woningen op dit terrein is wederom een belangrijke mijlpaal voor Varsselder. Zowel gemeente, met de verplaatsing van het bedrijf Van de Pavert, als de gemeenschap van Varsselder hebben hun nek uitgestoken om dit alles mogelijk te maken. Van de realisatie van het dorpshuis, de aanleg van de parkeerplaats tot de bouw van deze woningen. Dergelijke ontwikkelingen zijn erg belangrijk voor de leerbaarheid van een kleine kern als Varsselder. Ik ben hier dan ook erg blij mee.

John Haverdil

John Haverdil

Woont in: Ulft Sterk in: Verbindingen leggen en ook zaken aan elkaar knopen. Ben niet van de details maar van de vergezichten en visies. ‘Waar moet het naar toe en wat is goed voor onze burgers en de omgeving?’ Veel vage termen waar je wellicht moeilijk iets concreets bij kunt voorstellen maar ik denk wel

Meer over John Haverdil