Kandidatenlijst
Verkiezingsprogramma

Kandidatenlijst

De kandidatenlijst is een mix van ervaring en vernieuwing; verscheiden in karakter en kunde; sterk nu, en voor de toekomst. Paul Smit, voorzitter kandidaatstellingscommissie: “We hebben tijdens de procedure gesproken met gemotiveerde, betrokken kandidaten en zijn trots op de uitkomst: een prachtige lijst.” De kandidatenlijst kent veel politiek-bestuurlijke ervaring, en dat is een grote kracht van deze politici. Daarnaast is er ook jong talent én nieuw talent te vinden dat – zeker in de toekomst – een belangrijke rol kan spelen voor de PvdA Oude IJsselstreek.

De kandidaten kunnen allemaal van elkaar leren: door politieke ervaring, levenservaring, maar ook door nieuwe kennis en verfrissende ideeën. Daarnaast kent de lijst verschillende en verscheidene karakters. Deze persoonlijkheden kunnen elkaar goed aanvullen, en in verschillende situaties kunnen verschillende vaardigheden worden ingezet – die diversiteit maakt een krachtig team. Willie Oort: “Als lijsstrekker kijk ik uit naar de verkiezing in maart 2022. Met dit sterke team gaan we ervoor en maken we het verschil!”

De kandidatenlijst 

Klik op de naam voor het zien van een filmpje van de kandidaat!

  1. WILLIE OORT Willie Oort heeft bakken politiek-bestuurlijke ervaring en weet dat ook over te brengen. Met een consistente, heldere én vriendelijke stijl van argumenteren maakt Willie een charmante en vooral ontzettend overtuigende indruk.
  2. JOHN HAVERDIL De handigheid en schwung van John Haverdil zijn onmisbaar in de top van de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid. Hoewel John al even meegaat in de politieke arena van Oude IJsselstreek, heeft hij nog volop vuur om met enthousiasme de verkiezingen in te gaan, mensen aan zich te binden en zaken voor elkaar te krijgen.
  3. SYLVIA VAN LONDEN Met Sylvia van Londen heeft de PvdA een echte ombudsvrouw in de gelederen. Sylvia heeft een missie en dat is de persoonlijke worstelingen van mensen met armoede, systemen en de overheid vertalen in de politieke verandering. Ze heeft bewezen dat ze dat kan en daarin is Sylvia niet snel tevreden.
  4. MARJOLIJN GERRITSEN Marjolijn Gerritsen is een uitzonderlijk talent in de PvdA. Ze spreekt met overtuiging en schakelt makkelijk van abstracte beschouwing naar concrete politieke actie. De afgelopen jaren als fractie-assistent heeft Marjolijn laten zien dat ze ook makkelijk een heel goed raadslid zou kunnen zijn.
  5. DOKE TEMPELS Doke Tempels brengt de verfrissende vernieuwing in de PvdA-lijst. Als (ex-)politievrouw heeft ze soms net een andere kijk op zaken en dat heeft een positief-ontregelende werking.
  6. THEO VAN AMERSFOORT Theo van Amersfoort heeft een innemende betrokkenheid en staat als kandidaat voor een houding die de mens centraal zet in de politiek. Met zijn ruime ervaring in de politiek en bij de vakbond is hij een herkenbare en geloofwaardige PvdA-kandidaat met een vriendelijke stijl.
  7. ONNO VAN DE GROEP Onno van de Groep heeft duidelijk een hart voor onderwijs en is daarmee als persoon verbonden met een belangrijk sociaaldemocratisch thema. Hij heeft een drive voor het persoonlijke verhaal van mensen, staat altijd open om daarnaar te luisteren, zeker ook als ervaren PvdA-kandidaat.
  8. ANITA GERRITSEN De enthousiaste gedrevenheid van Anita Gerritsen voor sociaaldemocratische onderwerpen komt goed over als zij spreekt. De wijkverpleegkundige gebruikt hierbij ook begrijpelijke taal en geen wollige beleidstermen. Anita staat aan het begin van haar politieke activiteit en kan daar nog grote sprongen in maken.

De complete kandidatenlijst vind je hier.

Deel dit