Bedankt! 3 zetels!

24 maart 2022

Aan de kiezers, leden en kandidaten,

Met een goed gevoel kunnen we terugkijken op een geslaagde campagne en dito resultaat.

De stemmen zijn geteld, drie zetels mogen we bezetten. Dat is, met de uitbreiding op de kieslijst van een drietal partijen, winst. Een nieuwe raadsperiode met grote verantwoordelijkheid breekt aan en ik spreek ook namens Sylvia en John dat we er alles aan zullen doen om onze gemeente beter en mooier te maken. Uiteraard met onze sociaal democratische waarden als uitgangspunt. Kiezer, we willen je hartelijk danken voor het vertrouwen. We gaan er samen voor!

Ik wil vanaf deze plaats ook het bestuur, de campagne-commissie, de Rooie Vrouwen en de leden op de lijst in het bedanken. Iedere stem op een kandidaat op de lijst heeft absoluut geholpen om dit resultaat te kunnen behalen. Er is veel gevraagd van jullie en het moet allemaal maar naast de normale werktijden verricht worden. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers. De onderliggende energie was aanstekelijk. Ontzettend bedankt voor jullie inzet en steun!

Jammer genoeg hebben we met die energie niet het opkomstpercentage kunnen verhogen. Het feit dat bijna de helft niet gaat stemmen is zorgelijk. Daar ligt een wereld te winnen en daar moeten we mee aan het werk.

Op 4 april zal onze eerste fractievergadering gehouden worden in de kantine van het gemeentehuis, om 20:00. Zoals gewoonlijk zijn deze vergaderingen openbaar. Ik nodig je hierbij van harte uit om daarbij aanwezig te zijn.

Met een hartelijke rode groet!

Willie Oort.